A Konferenciáról

A legendássá vált 1971-es budapesti rendezvény után 50 évvel, 2021. szeptemberében és októberében újból Magyarország lesz a vadászati világ közepe. Az Egy a Természettel – Vadászati és Természeti Világkiállítás, 2021 rendezvény keretein belül 2021. szeptember 29-től október 3-ig egy nagyszabású nemzetközi konferencia keretein belül szeretnék a szervezők kifejezetten a vadgazdálkodás és vadászat gyakorlati tapasztalatait, kihívásait és szépségét bemutatni különböző témakörökben. Az érintett témák; a természet-, élőhely és vadvédelem, vadegészségügy, innovatív projektek, vadászat jövőképe, jogi háttér változások, azaz mind ami meghatározza Európa és a világ vadászatát és vadgazdálkodási gyakorlatát. Meghívott előadók közé olyan nemzetközi és magyar gyakorlati vadgazdák, gyakorló vadászok lettek felkérve, akik kifejezetten gyakorlati tapasztalataikra építve számolnak be tudásukról az adott témakörben. A felkért nemzetközi előadók és az általuk képviselt szervezetek ország listája igen gazdag: Horvátországtól és Szlovákiától kezdve Belgiumon, Németországon, az USA-n és Kanadán  keresztül egészen Namíbiáig tart, így a vadászati világ szinte teljes spektruma képviselteti magát a konferencián.

Az összesen öt (valójában 4+1) konferencia nap, öt tematikusan megbontott témanapot takar, melyek csokorba szedve, a főbb érdeklődési köröknek megfelelően kívánja bemutatni a magyar és világ vadgazdálkodási gyakorlatának aktuális kérdéseit, válaszait, küzdelmeit és szépségeit és a rájuk leselkedő esetleges veszélyeket, kihívásokat. 

A konferencia szervezői rövid, pörgős 20-25 perces előadások alkalmazásával, minél több előadót szóhoz juttatva igyekeznek minél inkább bemutatni és körüljárni az adott nap főbb témáit. Az előadók felkérésénél és kiválasztásánál külön figyelmet fordítottak a napi szintű, gyakorlati szakemberek felkutatására, elkerülve az elméleti, sok esetben száraz és teoretikus megközelítését az adott témának. Amennyiben a szervezők álma megvalósul egy ritkán látott és hallott, kifejezetten a gyakorlati tapasztalatokból merítő és abból építkező rendkívül izgalmas és hasznos előadássorozatnak néznek elébe az arra kíváncsi látogatók és hallgatók.

A konferencia összes előadása a világkiállításra megváltott belépőjeggyel, előzetes regisztráció nélkül látogatható. JEGYVÁSÁRLÁS: https://egyatermeszettel.jegy.hu/one-with-nature

Az utolsó, terepi nap látogatása regisztrációhoz kötött.

A bejutás minden nap a Hungexpo C pavilonjának Albertirsai úti bejárata felől lehetséges, 9:30-tól, fél órával a megszokott nyitás előtt.

Javasoljuk, hogy a gördülékeny bejutás érdekében előre váltsa meg jegyét online, hiszen ennél a bejáratnál (C pavilon) jegyvásárlásra nincs lehetőség.

A Világkiállítás kiemelt programja, a Nemzetközi Vadászati és Vadgazdálkodási Konferencia első napján interaktív és érdekes előadások lesznek, melyeken Namíbia természetvédelmi törekvéseiről, Németország szürke farkas populációjáról vagy a természetközeli vadászat Új-Fundlandi gyakorlatáról tudhatnak meg többet a látogatók.